HET BORD

Sir KwintenZuiver, puur en met de productkwaliteit voorop. Dat zijn de culinaire speerpunten van Chef Glenn Verhasselt. Zijn keuken brengt een selectie van de beste seizoensproducten in hun puurste vorm, met een hedendaagse twist.

Vanuit de open keuken dirigeert de chef een jong team, gedreven door respect en passie. Die passie voor het culinaire heeft Glenn al van jongs af aan. Daarom koos hij voor een opleiding aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en werkervaringen in toprestaurants in binnen- en buitenland. Glenn absorbeerde, creëerde, transformeerde en legde zo de basis voor zijn eigen kookstijl. Die stijl werd en wordt door de culinaire kenners gewaardeerd.

Glenn Verhasselt werd verkozen tot “Eerste kok van België 2017″ door Prosper Montagné en tot “Jonge top chef van België 2020” door Gault&Millau.

In 2020 kreeg Sir kwinten zijn eerste Michelinster, in 2024 volgde de tweede Michelinster. Vandaag vormt de samenwerking met sommelier Yanick de ruggengraat van restaurant Sir Kwinten. Samen zoeken ze naar de perfecte symbiose tussen wijn en gerecht.

Glenn Verhasselt • Chef

Jonge topchef van Vlaanderen 2020, Gault&Millau
Eerste Kok van België 2017, Prosper Montagné
Beste Junior Kok 2011, Ring TV

HET GLAS

Sir KwintenYanick Dehandschutter wist op jonge leeftijd dat wijn zijn domein zou zijn. Een opleiding bij hotelschool Spermalie sloot hij af met een specialisatiejaar drankenkennis aan hotelschool Ter Groene Poorte. Maître-sommelier José Lemahieu was daarbij een echte mentor en als duo wonnen zij verschillende wijnwedstrijden in binnen- en buitenland.

Yanick ging aan de slag in grote huizen zoals Hof Van Cleve en Villa Lorraine. Hij ontwikkelde met die ervaringen en zijn brede kennis van de wijnwereld een heel eigen stijl. Net als in het bord staan zuiverheid en puurheid ook in het glas centraal bij Sir Kwinten. Respect voor de natuur en de passie van de wijnmaker zijn cruciaal voor Yanicks wijnkeuzes. Elegantie en verfijning primeren boven kracht.

De perfecte symbiose van bord en glas is voor zowel sommelier Yanick als chef Glenn van uitermate groot belang. Van die zin voor perfectie en de continuë zoektocht naar de essentie van smaak, willen zij hun gasten graag laten proeven.

Yanick mocht door de jaren heen een resem Belgische sommelierprijzen in ontvangst nemen. In 2019 werd hij nog bekroond tot sommelier van het jaar door Gault&Millau.

Yanick Dehandschutter • Gastheer & Sommelier

Sommelier Award 2024 by Michelin
Sommelier Award 2023 by Michelin
Sommelier of the Year 2019 by Gault&Millau
Sommelier of the Year 2014 by Foodprint
Best Sommelier of Belgium 2013 “Belgische Sommeliersgilde”
Young Sommelier Award of Excellence 2012
Winnaar “Côtes du Rhône Challenge 2006” Avignon

ONTDEK ONZE ANDERE ZAKEN

Krekelhof
Wijndomein Woestijn
Ferment

OUR FRONT OF THE HOUSE LADIES ARE FASHIONABLY DRESSED BY MEERT & LODGE X XANDRES