GLENN – FOODFILOSOFIE

Sir Kwinten • Wijnrestaurant te LennikOnze jonge chef Glenn Verhasselt streeft naar een zuivere productkeuken. Hij brengt een selectie van de beste seizoensproducten in hun puurste vorm met een hedendaagse twist. In onze open keuken leidt hij een jong team waar passie voor het vak de dagelijkse drijfveer is.

Glenn wist reeds van jongs af dat hij kok wou worden. Hij genoot een opleiding in hotelschool Ter Duinen in Koksijde en ging daarna in de leer bij een aantal gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland.

Door de jaren heen heeft Glenn zijn eigen stijl gecreëerd. De samenwerking met Yanick is essentieel binnen Sir Kwinten. Samen trachten ze het gerecht tot de perfectie af te stemmen op de geselecteerde wijnen. De combinatie wijn- en gerecht is een van hun stokpaardjes.

Als kers op de taart werd Glenn Verhasselt verkozen tot “Eerste kok van België 2017″, Prosper Montagné.

Glenn Verhasselt • Chef kok

Jonge topchef van Vlaanderen 2020 by Gault & Millau
Eerste Kok van België 2017, Prosper Montagné
Beste Junior Kok 2011, Ring TV
Lunch
Menu
À la carte

YANICK – WIJNFILOSOFIE

Sir Kwinten • Wijnrestaurant te LennikAl van jongs af aan was Yanick gebeten door de wijnmicrobe. Hij vervolmaakte zijn specialisatiejaar drankenkennis in Ter Groene Poorte waar hij een goeie coaching kreeg van José Lemahieu. Samen met hem won Yanick enkele Junior Sommelier wedstrijden in binnen- en buitenland.

Als sommelier heeft hij vandaag zijn eigen stijl en weet Yanick perfect welk type wijn te serveren. Hij is steeds op zoek naar wijnen waar lokale druiven, zuiverheid, respect voor terroir en passie van de wijnmaker centraal staan. Een elegante stijl waar verfijning primeert boven kracht.

Na een aantal zeer boeiende werkervaringen en stages (Hof Van Cleve, Villa Lorraine, …) werd Yanick verantwoordelijke in sir kwinten. Hij onderscheidt zich door zijn food & wine pairing en hierin gaat Yanick samen met chef Glenn tot het uiterste om de perfectie te bereiken.

Yanick heeft vandaag alle Belgische sommeliertitels op zijn naam staan, met als meest recente Sommelier of the year 2019 by Gault & Millau.

Yanick Dehandschutter • Sommelier

Sommelier of the year 2019 by Gault&Millau
Sommelier of the year 2015 by foodprint
Beste Sommelier van België 2013 – 2014
Eerste Sommelier van België 2012 “Prosper Montagné”
Young Sommelier Award of Excellence 2012
Winnaar “Côtes du Rhône Challenge” te Avignon 2006
Wine World taster of the year 2006
Wijnkaart
Bierkaart

ONTDEK ONZE ANDERE ZAKEN

Krekelhof
Sir Kwinten
Wijndomein Woestijn